Transportation

28 лютого 2016 р. – неділя про блудного сина. Це черговий підготовчий етап для православних християн до Великого посту. Цього дня з Євангелія ми чуємо розповідь про юнака, який розтратив батьківське майно через блудне життя, але, усвідомивши свою втрату, повернувся з розкаянням додому.

Ця притча говорить нам сьогодні про той спокій і достаток, який є в домі Отця Небесного; і про наше безумство, що змусило нас піти, полишивши батьківський дім. Тому цей менший син, за словами святих Отців, є образом всього падшого людського роду. Але і після падіння нашого Господь не залишає нас. Частина майна, про яку говориться у причті, це є ті дари Божі, якими наповнена всяка людина, це благодать Святого Духа, що дарується кожному християнину. Також даруваннями тими є небо і земля, створені Богом. І ми обираємо землю, залишаємо дім Батьківський і йдемо «у далекий край», тобто віддаляємося від Бога, як невдячні за всі Його добродійства, ховаємося від Нього, як колись ховався Адам у раю. Взявши у Небесного Отця все необхідне, ми відходимо, часто навіть забуваючи про Нього, і розтрачуючи ті щедрі дарування на різні гріховні справи, проводимо життя своє не в пості і молитві, а в блуді та беззаконні.

У суботу ввечері, напердодні, було відслужене Всенічне бдіння яке очолив прот. Михаїл Гуменюк.

У неділю, 28 лютого, божествену літургію у Свято-Миколаївському храмі очолив настоятель прот. Микола Кравчук у співслужінні прот. Михаїла Нідзельського ( настоятель парафії Архістратига Михаїла в м. Нововолинськ ), прот. Михаїла Гуменюка, прот. Івана Касенича та диякона Тараса Юречко.

Під час богослужіння були піднесені до Бога особливі молитви за воїнів, тих хто воює за незалежність нашої держави на сході України і за тих хто поліг на полі бою в боротьбі з російським окупантом.

Цього дня велика кількість людей причастились Святих Тіла і Крові Господньої,

По завершенні богослужіння зі словами повчання до присутніх у храмі парафіян звернувся отець Михаїл (Гуменюк).