Transportation

За тиждень перед початком Великого посту православні молитовно звершують Батьківську поминальну суботу.

Вселенська батьківська (м’ясопусна) поминальна субота, що цього року припадає на 5 березня, є початковим богослужбовим днем для переживання Церквою цілої низки подій. Головний сенс цього особливого дня полягає в тому, щоб, вийшовши на великопісну дорогу до Воскресіння Христового, знищити межу між живими та померлими та з новою силою ствердити: Христос переміг смерть.

Божествену літургію у Свято-Миколаївському храмі очолив настоятель прот. Микола Кравчук у співслужінні прот. Михаїла Гуменюка, прот. Івана Касенича та диякона Тараса Юречко.

Після Божественної літургії була відслужена «Вселенська» панахида.

Ми маємо пам’ятати про те, що за померлих треба молитися щиро. Як завзято беремося за справу, коли йдеться про те, щоб когось любого нам – батька, матір, дитину – врятувати в цьому житті від смерті! Велика сила щирої молитви, і яка розрадою є обітниця, що її дає Господь з безмежної ласки Своєї! “Він учинить, – каже цар Давид, – волю тих, які його бояться; заклик їхній почує і спасе їх” (Пс. 145, 19). Також і Божественний Спаситель говорить до нас: “Якщо перебуватимете в Мені і слова Мої у вас будуть, то чого б ви не захотіли, просіть, буде вам” (Ін. 15, 7). З вірою в те, що наша молитва буде прийнята, ми приходимо в храми, молимося на Літургії, ставимо свічки, пишемо записки, приносимо милостиню, пожертвування у вигляді продуктів або допомагаємо тим, хто позбавлений нашої опіки, турботи, уваги.